Arròs amb alls tendres, bacallà i carxofes

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Avui us apropo una recepta boníssima i fàcil de fer amb arròs, bacallà, alls tendres i carxofes. Un plat nutritiu i complet.

Ara que ha començat l'època de les xatonades us deixo una recepta d'arròs amb bacallà, ràida i senzilla.

L'únic inconvenient és si veniu amb presses i no teniu bacallà dessalat perquè, encara que el renteu ben rentat i no afegiu ni un pessic de sal en tota l'elaboració, us pot quedar massa salat.

  • La nit anterior, poseu el bacallà esmicolat i rentat en remull. Al matí canvieu l'aigua abans de marxar, quan torneu estarà al seu punt.

  • Afegir, en una cassola o paellera, una mica d'oli d'oliva extra verge, afegiu els alls tendres tallats a rodanxes.

  • Si no teniu alls tendres podeu fer-ho amb la part verda dels porros. De totes maneres, a mi m'agrada afegir-hi una mica de porro perquè dóna un gust que a casa enas agrada molt.

  • Donar-hi unes voltes amb un pessic de sal (fins i tot es pot eliminar perquè el bacallà ja n'aportarà). Anar amb cura que no es cremin els alls perquè amargantegen. Anar afegint rajolins d'aigua per anar "potxant-ho".

  • De manera opcional, afegir una mica de pebrot verd tallat a daus petits. Jo no n'he posat perquè ara el trobarem d'hivernacle i tampoc és tan gustós.

  • Mentrestant, treure les fulles més dures de les carxofes. Tallar-les en 4 o 6 trossos, segons la mida i les vostres preferències. Deixar-les en remull amb aigua freda i un raig de suc de llimona perquè no es tornin negres.

  • Si són les carxofes centrals de la planta, venen amb el tronc llar i recta, aquestes són les més tendres. Aquest tronc el podeu pelar i aprofitar per una crema de verdures o per tallar a rodanxes i afegir a aquest arròs.

  • Abocar el bacallà escorregut i tallat a tires o trossets petits i donar-hi unes voltes. Escórrer i afegir les carxofes tallades i, opcionalment, uns pèsols.

  • Afegir les tasses d'arròs que necessiteu i abocar l'aigua necessària.

  • Si teniu arròs integral cuit, el podeu afegir quan l'aigua bulli, però si no en teniu i tampoc disposeu del temps necessari perquè es cogui, és interessant tenir al rebost un arròs semiintegral que anirà molt més ràpid.

  • Deixar coure el temps adequat i ja el tenim llest per menjar.

  • A l'hora de servir, podem decorar amb juliverts fresc tallat a juliana i acompanyar aquest arròs amb una bona amanida d'enciam, pastanaga ratllada, raves a rodanxes, germinat d'alfals, 4 olives arbequines i una culleradeta de pipes torrades i unes avellanes trencades. Amanir amb oli d'oliva extra verge, un pessic de sal marina i unes gotes de vinagre d'arròs o poma.

Arrs bacall carxofes plat2

 Amb aquest plat et sentiràs satisfet i nodrit, bé, si no et menges la paella sencera. 

I vosaltres com feu l'arròs?

Bon profit!

Llegir 1521 vegades

Cuina saludable amb la Cesca

Cuina saludable amb la Cesca té com a propòsit apropar la cuinar saludable a través de cursos i tallers de cuina teòrico-pràctics amb receptes que ajudin a millorar la salut i qualitat de vida.

Copyright © 2015 Cuina saludable amb la Cesca

Disseny de Really Web Design

Contacte

  676 708 719

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Política de galetes