Llenties amb arròs i camagrocs

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

 Avui us deixo una recepta que a casa ens agrada molt.

L’altre dia llegia en un web que els camagrocs eren un bolet poc valorat fins als 90. Ostres, doncs a casa som uns privilegiats perquè el coneixem des de fa molts anys. Ja de petita els anava a collir al berguedà amb tota una colla d’amics de la família.

Són uns bolets boníssims saltejats amb una mica de sal o amb all per acompanyar qualsevol menjar: estofats de llegums, en truita, amb puré de patates, amb pasta…

Els podem conservar de diferents maneres:

Congelats: donar-los-hi un punt de fregit, refredar i posar a la nevera durant una estona, fins que estiguin ben freds (així és més fàcil la congelació). Col·locar en bosses especial per congelar i etiquetar amb el nom del bolet i la data de congelació. Quan els volguem utilitzar, deixar el dia anterior a la nevera. D'aquesta manera els podem conservar durant 8-9 mesos.

Dessecats: es poden deixar assecar sobre un drap de cotó i anar-los-hi donant voltes fins que estiguin totalment secs. S'han de deixar assecar en una zona ben ventilada i seca.

En pols: un cop dessecats es poden moldre i guardar en un pot per assaonar estofats, guisats i altres.

Recepta: Llenties amb arròs i camagrocs

Ingredients:

  • Una ceba mitjana
  • Mig pebrot vermell que hem quedava a la nevera
  • Un tomàquet del pot de conserva casolà obert
  • Un tros d’alga kombu (uns 10 cm)
  • Llenties
  • Arròs integral cuit (quan coc arròs sempre en faig per un parell de vegades i el que no utilitzo el guardo a la nevera durant uns 3 dies com a màxim)
  • Camagrocs saltejats

Elaboració

  1. Pelar i tallar la ceba a daus petits. Fregir-la en una paella amb una mica d’oli d’oliva extra verge i un pessic de sal durant uns 5-6 minuts a foc mig i destapada.
  2. Afegir el pebrot tallat també a daus petits i el tomàquet aixafat. Tapar i deixar coure durant uns 15-20 minuts.
  3. Rentar bé les llenties sota l’aixeta. Escórrer. En la cassola on coure’m les llenties, hi posarem l’alga kombu al fons, a sobre les llenties i finalment el sofregit. Cobrir amb aigua mineral fins uns 4 dits per sobre i portar a ebullició, tapada. Aquí podem afegir les espècies i herbes que vulguem. Jo he afegit una fulla grossa de llorer, uns grans d’all, una culleradeta de comí i una mica de pebre vermell dolç.
  4. Baixar el foc i coure lentament durant uns 45 minuts. Si és necessari, rectificar de sal. Afegir els camagrocs i coure uns 10-15 minuts més.
  5. En l’últim moment afegir un polsim de pebre recent molta i la cúrcuma en pols. Remenar i deixar un parell de minuts.
  6. L’arròs que ja està cuit el podem escalfar directament amb les llenties, afegir al plat i abocar a sobre les llenties calentes o escalfar al vapor (d’aquesta manera no es pasta encara més).
  7. Quan ens anem a menjar el plat de llenties amb arròs, hi podem afegir julivert fresc picat (el podem tallar al moment o tenir-lo ja tallat i congelat).

Bon profit!

Llegir 805 vegades

Cuina saludable amb la Cesca

Cuina saludable amb la Cesca té com a propòsit apropar la cuinar saludable a través de cursos i tallers de cuina teòrico-pràctics amb receptes que ajudin a millorar la salut i qualitat de vida.

Copyright © 2015 Cuina saludable amb la Cesca

Disseny de Really Web Design

Contacte

  676 708 719

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Política de galetes