Recepta: Creps de tofu amb verdures

Escrit per
Valorar aquest article
(3 vots)

Avui us deixo una recepta una mica més elaborada. No és complicada però si cal dedicar-hi una mica més de temps. Aquestes creps estan fetes amb tofu com a font proteica.

El tofu

El tofu és un derivat de la soja groga i s’obté de quallar la llet de soja, és com un “formatge” vegetal.

Contingut nutricional

  • És molt més fàcilment digerible que la soja groga cuita (65%), un 95%.
  • Té un 8% de proteïnes, per contra, la llet de vaca només en té un 3,5%.
  • Conté un 4,3% de greixos, on el 80% són insaturats.
  • No té colesterol. A més, el seu contingut elevat en àcid linoleic, ajuda a eliminar els dipòsits de colesterol.
  • És ric en vitamines i minerals, principalment en calci. Segons amb el producte que es qualli pot contenir més o menys calci. Si es qualla amb clorur de magnesi (nigari) conté un 23% més de calci que la llet de vaca. A més, és ric en ferro, fòsfor, sodi, potassi i vitamines del grup B i E.
  • Cal coure’l abans, perquè perdi els seus antinutrients que el podrien fer indigest.

Propietats saludables

  • Aporta àcids grassos essencials, lecitines i vitamina E, que ajuden a reduir el colesterol, fent-lo molt recomanable per a les persones amb hipercolesterolèmia, arteriosclerosi, angina de pit i hipertensió.
  • La seva riquesa en calci el fa adequat per a tothom, des dels infants fins a la gent gran. Ajuda al bon manteniment dels ossos i evita l’osteoporosi, sobretot en dones durant la menopausa pel seu contingut en isoflavones.Tot i així, es recomana no abusar de productes que continguin soja, ja que un excés d’isoflavones pot presentat efectes indesitjables.
    Altres productes que contenen soja són: tempeh, tofu, beguda de soja, oli de soja, farina de soja, embotits vegetals, hamburgueses vegetals, suplements de soja salsa de soja, miso, etc.

La recepta: creps de tofu amb verdures

Ingredients per a 2-3 persones:

Per les creps:

  • 70g de farina integral tamisada
  • 70g de farina blanca
  • 40g de maicena o farina de blat de moro
  • Un pessic de sal marina
  • Un pessic de cúrcuma
  • 1 cullerada postres d’herbes aromàtiques seques
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva extra verge
  • 3 tasses d’aigua amb gas

Pel farcit:

  • 4 cebes tallades fines
  • 1 bloc de tofu fumat esmicolat amb una forquilla
  • 3-4 cullerades soperes de blat de moro
  • 2 carbassons tallats a rodanxes
  • 1 tassa de germinats de soja
  • Sal marina
  • Salsa de soja
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva extra verge
  • 20g de pell de llimona ratllada

(recepta extreta del llibre: El libro de las proteínas vegetales de Montse Bradford)

Aquesta receptaés l'original, amb els ingredients que toca, però com a mi m’agrada improvisar quan la vaig voler fer no tenia ni aigua amb gas ni maizena i la vaig fer amb aigua normal i farina de blat de moro. Segurament no van quedar tant esponjoses ni elàstiques com tocava però estaven bones igual.

Elaboració:

  1. Tots els ingredients per fer les creps es baten i es guarden a la nevera uns 30 minuts, com a mínim. Mentrestant, es pot fer el farcit.
  2. Saltejar, en una paella, les cebes amb l’oli d’oliva i un pessic de sal marina durant 10 minuts i destapada.
  3. Afegir el carbassó, el blat de moro, els germinats. Afegir una culleradeta de salsa de soja i saltejar uns minuts més (uns 3 minuts).
  4. Afegir el tofu fumat, la pell de llimona ratllada i barrejar bé durant un parell de minuts més.
  5. Per fer les creps, primer comproveu la consistència. Si és necessari, rectificar de líquid si són massa espesses.
  6. Escalfar una paella amb el diàmetre adequat amb una mica d’oli d’oliva (que quedi el fons pinzellat). Abocar mig cullerot del líquid i moure la paella perquè s’estengui tot el líquid. La mesura per la crep és de mig cullerot, però dependrà del diàmetre de la paella. La massa ha de quedar perfectament estesa, ocupant tota la base i no gaire gruixuda.
  7. Deixar coure fins que es desenganxi dels costat i donar-li la volta perquè es cogui per l’altra. El temps és d’un parell de minuts per cada banda aproximadament. Han de quedar cuites però no amb extrem ja que perden flexibilitat i es trenquen a l’hora d’enrotllar la crep.
  8. Un cop fetes, farcir-les i servir immediatament.

A casa ens va agradar molt, la barreja del tofu fumat i la pell de llimona són especials i diferents. Us recomano anar amb compte amb la quantitat de pell de llimona ratllada que hi afegiu, ja que pot predominar per sobre de tots els gustos. A l’hora de ratllar la llimona heu de vigilar de no utilitzar la part blanca ja que aporta un gust amargant bastant desagradable.

Aquestes creps són ideals per a un sopar de divendres o dissabte. Es poden acompanyar d’una amanida, unes verdures o, fins i tot, d’una crema freda.

Bon profit!!

Llegir 1178 vegades

Cuina saludable amb la Cesca

Cuina saludable amb la Cesca té com a propòsit apropar la cuinar saludable a través de cursos i tallers de cuina teòrico-pràctics amb receptes que ajudin a millorar la salut i qualitat de vida.

Copyright © 2015 Cuina saludable amb la Cesca

Disseny de Ad Grafic

Contacte

  676 708 719

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Política de galetes