Recepta: Crestes dolces d’aprofitament

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Després de la setmana europea sobre la reducció de residus us deixo unes delicioses receptes de crestes dolces per aprofitar trossos de fruita o aquelles que comencen a estar massa madures.

Ahir es va acabar la setmana europea de la reducció de residus i jo he estat immersa en tota una sèrie de tallers sobre l’aprofitament d’aliments. Preparar receptes, provar-ne de noves, tastar-les en família, acceptar crítiques constructives…

La cirereta del pastís ha estat la ReFesta de Barcelona. Després de patir pel temps durant tota la setmana, s'hacomportat i ha aguantat sense ploure amb tímides ullades de sol. D'aquesta manera s’han pogut desenvolupar la festa sense problemes.

Quina setmana! Però tan satisfactòria...

Algunes de les receptes ja les teniu al web:

Paté de xampinyons

Mandonguilles d’arròs

I algunes altres que us aniré explicant.

Avui us vull deixar unes receptes d’aprofitament per fer unes postres delicioses i sorprenents.

Recepta: Crestes dolces

Quasi sempre hem fet les crestes amb productes salats però jo us proposo fer-les dolces, amb fruites, amb aquelles que queden al fruiter, a vegades una mica massa madures. A continuació us proposo 3 tipus de farcits, aconseguits després de diverses proves. A casa ja arrufaven el nas quan en proposava una altra.

Les fruites, primerament les passarem per la paella amb una mica de mantega i sucre, per caramel·litzar-les lleugerament. Procurarem no excedir-nos, així no les farem ni molt dolces ni molt greixoses.

Un cop farcides les crestes cal coure-les: fregides o al forn

  • Fregides. Si ho preferim així, cal fer-ho en oli calent però mai fumejant. L’oli que millor aguanta la temperatura és l’oli d’oliva extra verge, però si no estem acostumats al seu sabor podem triar algun oli de llavor com el de gira-sol o algun altre, però de bona qualitat (aquests no aguanten tan bé la temperatura i s'alteren més fàcilment). 

Un oli que fumeja vol dir que s’està oxidant i alterant, generant-se substàncies tòxiques.

  • Al forn. Posar el forn a uns 150-1700C, amb escalfor per dalt i baix, i amb el ventilador. Coure durant uns 10-15 minuts o fins que es vegin torrades. Si es vol un color més daurat es poden pintar prèviament amb ou batut.

Farcit de pera

Ingredients:

  • Pera
  • Mantega
  • Llàgrimes de xocolata negra
  • Galetes maria
  • Sucre integral, panela o moscavo
  • Cacau en pols

Elaboració:

  1. Pelar i trossejar una pera a trossets petits. En una paella, posar-hi una mica de mantega i sucre integral i coure durant uns minuts. No s’ha d’estovar gaire.
  2. Treure del foc i posar en un bol. Afegir-hi galeta maria esmicolada, la quantitat necessària per absorbir l’aigua que deixa la pera, i una cullerada sopera de llàgrimes de xocolata.
  3. Omplir les crestes i tancar-les amb una forquilla. Procurar no omplir en excés i coure. Si les fregim, deixar-les sobre paper de cuina perquè absorbeixi l’oli.
  4. Empolvorar amb cacau en pols i servir.

Farcit de plàtan i taronja

Ingredients:

  • Plàtan
  • Mantega
  • Suc de taronja
  • Pell ratllada de taronja
  • Aigua de tarongina (“azahar”)
  • Sucre integral, panela o moscavo

Elaboració:

  1. Pelar i tallar un plàtan a trossets petits.
  2. Coure’l lleugerament en una paella amb una mica de mantega i sucre integral. Afegir-hi el suc de mitja taronja, una mica de pell ratllada de taronja (taronja ecològica prèviament rentada) i, si en tenim, una culleradeta de cafè d’aigua de tarongina. L’aigua de tarongina o “d’azahar” la podeu trobar en alguns supermercats (Mercadona, Alcampo, Caprabo…) o en botigues que venen ingredients i utensilis per elaborar dolços, pastissos, etc. Deixar coure fins que s’hagi absorbit el suc.
  3. Farcir les crestes i coure-les de la manera desitjada. Igual que les anteriors, si es fregeixen, deixar-les sobre un paper de cuina per absorbir l’excés d’oli.
  4. Abans de servir, empolsar-les amb sucre integral, millor si és mòlt.

Farcit de poma

Ingredients:

  • Poma
  • Mantega
  • Conyac
  • Gingebre fresc ratllat
  • Sucre integral, panela o moscavo
  • Canyella en pols

Elaboració:

  • Pelar i tallar la poma a trossets petits. Coure lleugerament en una paella amb una mica de mantega i sucre integral. Afegir una cullerada sopera de conyac i gingebre fresc ratllat. Deixar coure uns minuts fins absorbir-se el líquid.
  • Farcir les crestes i coure segons el nostre desig.
  • Servir-les amb canyella en pols.

Bon profit!

Llegir 668 vegades

Cuina saludable amb la Cesca

Cuina saludable amb la Cesca té com a propòsit apropar la cuinar saludable a través de cursos i tallers de cuina teòrico-pràctics amb receptes que ajudin a millorar la salut i qualitat de vida.

Copyright © 2015 Cuina saludable amb la Cesca

Disseny de Really Web Design

Contacte

  676 708 719

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Política de galetes