Recepta de llenties i…

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Avui us deixo una recepta quasi 100% de reaprofitament.

Acostumo a comprar els vegetals frescos en un parell de dies a la setmana. Quan compro bledes, per exemple, no sempre són pel mateix dia i, sobretot si són de producció ecològica, acostumen a pansir-se molt fàcilment. El que acostumo a fer és escaldar-les i guardar-les en un recipient tancat a la nevera per a l’endemà o al següent com a màxim, sinó les congelo.

Si les penques de les bledes són molt grosses, les separo de les fulles i les escaldo per separat tallades a trossos ja que el temps d’escaldat serà diferent. A vegades, les ajunto amb les bledes, d’altres les deixo a trossos grossos i les arrebosso (són boníssimes) o les aprofito en un puré de verdures.

Aquesta vegada les havia escaldades a trossos estretets (uns 2 dits d’amplada) i les havia guardat a la nevera, separadament de dels fulles de bleda que ja ens les havíem menjat.

La nit anterior, vam sopar coliflor, pastanaga i patata al vapor, de la qual n’havia sobrat un taper petit. No n’hi havia ni per una persona.

Així que vaig decidir fer unes llenties estofades amb verdures i productes que tenia per la nevera. Les verdures que havien sobrat del sopar, les penques de bledes, uns quants bolets xitake que tenia una mica pansits, 3 dits de salsa de tomàquet casolana que hem quedava i mitja carbassa que tenia a la nevera.

També hi he afegit una barreja d'algues que ja compro preparada. Les utilitzo perquè ajuden a estovar els llegums i per la seva gran aportació en minerals. Un altre dia us en parlaré més detingudament. 

Recepta: Estofat de llenties amb restes de verdures

Ingredients:

  • Penques de bledes tallades a trossos (2 dits d’ampla) escaldades
  • Restes de verdures al vapor del sopar (patates, coliflor i pastanaga)
  • Resta de salsa de tomàquet casolana (tomàquet, llorer, alls, farigola)
  • Amanida d’algues (ja venen preparades), ½ culleradeta per persona remullades durant 10 minuts en una mica d’aigua
  • Ceba tallada a grills o daus (segons preferència)
  • Carbassa de tardor tallada a daus
  • Bolets (jo tenia xitake però poden ser qualsevols)
  • Llenties pardines de producció ecològica
  • Espècies al gust: pebre i cúrcuma, comí, pebre vermell dolç, etc.

Elaboració:

  1. Sofregir la ceba en la cassola on guisarem les llenties amb un raig d’oli d’oliva extra verge i un pessic de sal. Els primers 10 minuts a foc mig i destapada. Aneu remenant amb compte que no es cremi, si cal podeu afegir una mica d’aigua. Després, abaixeu el foc i tapeu. Coure fins que estigui ben tendra.
  2. Afegir pel següent ordre: les algues; les llenties rentades sota l’aixeta i escorregudes; la carbassa a daus d’uns 5 centímetres; les penques tallades a tires d’un dit; les pastanagues (si n’hi ha poca podeu afegir-ne més); la coliflor a floretes petites i les patates aixafades amb una forquilla.
  3. Afegir aigua abundant, que ho cobreixi tot i que sobrepassi uns 4 dits. Portar a ebullició. Afegir 2-3 cullerades de la salsa de tomàquet casolana i les espècies al gust (excepte la cúrcuma i el pebre que s’afegiran cap al final). Tapar, col·locar el difusor (si se’n té) i deixar bullir suaument durant uns 30 minuts. Rectificar de sal, si és necessari i afegir els bolets nets i tallats a làmines. Continuar deixant coure uns 10 minuts més o fins que les llenties les llenties estiguin ben cuites.
  4. En aquest cas, també tenia unes sobres d’arròs basmati bullit d’un acompanyament. El vaig repartir en els plats de cadascú.
  5. A l’hora de servir vaig afegir julivert fresc picat i llavors torrades (sèsam, pipes de gira-sol i de carbassa).

Bon profit!

Llegir 1354 vegades

Cuina saludable amb la Cesca

Cuina saludable amb la Cesca té com a propòsit apropar la cuinar saludable a través de cursos i tallers de cuina teòrico-pràctics amb receptes que ajudin a millorar la salut i qualitat de vida.

Copyright © 2015 Cuina saludable amb la Cesca

Disseny de Really Web Design

Contacte

  676 708 719

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Política de galetes