Un menú d’aprofitament

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Els divendres, a casa, acostumem a fer un àpat entre aprofitament i restes.

La setmana passada, escoltant la ràdio, vaig escoltar al Fermí Puig donar una recepta de conill en escabetx molt senzill de fer. La recepta era:

Conill escabetxat

Ingredients:

  • 1 conill tallat a trossos
  • Ceba
  • Pastanaga
  • Aigua
  • Vinagre
  • Oli d’oliva
  • Llorer, clau d’olor, alls, grans de pebre…

Elaboració:

Salpebrar els trossos de conill i posar en una cassola. Abocar a parts iguals: l’oli, el vinagre i l’aigua. Afegir les verdures tallades i les espècies.

Tapar la cassola i deixar coure a foc baix durant uns 60 minuts aproximadament. Ell, fins i tot va comentar que el temps era el de la primera part d’un partit de fútbol.

Quan el vaig fer jo, la ceba la vaig tallar a grills i la pastanaga a rodanxes una mica gruixudes. Tampoc vaig utilitzar les mateixes quantitats per fer l’escabetx. Vaig abocar-hi una part d’aigua per mitja d’oli d’oliva extra verge i mitja de vinagre (barreja de vinagre de poma i de vi, però de bona qualitat).

L’èxit del plat va ser rotund. Tanmateix, me’n va sobrar i el vaig guardar per un altre dia.

Aquesta setmana, també vaig cuinar uns calamars.

Calamars amb picada

Ingredients:

  • Calamars tallats a rodanxes gruixudes
  • Ceba
  • Tomàquet
  • Ametlles i avellanes
  • All i julivert fresc

Elaboració:

Primer de tot, donar unes voltes als calamars en una cassola amb un raig d’oli d’oliva extra verge. Treure i reservar.

Ara, fer un sofregit amb una ceba mitjana picada i un parell de tomàquets naturals triturats. Com sempre, primer deixar la ceba sola amb un pessic de sal i destapada perquè s’evaporin els vapors. Després afegir el tomàquet, abaixar el foc, tapar i deixar coure a foc lent durant uns 20-30 minuts.

Afegir els calamars i un rajolí d’aigua. Deixar coure fins que quasi estiguin ven tendres. Fer una picada amb un grapadet d’ametlles i avellanes (al gust), 1-2 grans d’all i julivert fresc. Afegir a la cassola i coure uns 20 minuts més perquè agafi el gust.

També me’n va quedar un platet!

El dinar de divendres

A casa, acostumem a dinar-hi tots cada dia o a emportar-nos-el, però el divendres és una altre història. Em va perfecte que durant la setmana em quedin algunes restes, així el divendres, generalment, no haig de cuinar o, com a molt, aprofito el que queda per a fer un dinar molt ràpid.

Aquest divendres passat només hi havia dues persones a dinar a casa. Jo dinava fora i no em volia entretenir gaire amb el dinar.

Després de pensar que podia fer amb les sobres vaig decidir fer una arròs amb els calamars sobrants i acabar el conill.

Arròs de calamars

  • Simplement vaig fer una mica més de sofregit de ceba i tomàquet, però ben sofregit.
  • Afegir un gotet de vi blanc i deixar que s’evapori.
  • Abocar l’arròs ben rentat sota l’aixeta. En aquest cas era semiintegral per poder anar més ràpid.
  • Donar-hi unes voltes i afegir els calamars. Prèviament els havia tallat a trossets.
  • Abocar l’aigua necessària per coure’l, comptant el suc dels calamars. Rectificar de sal, si fa falta, i deixar coure el temps necessari (consultar l’etiqueta).

El conill el vaig escalfar a foc baix i el vaig deixar bullir uns minuts perquè s’escalfés bé i eliminés qualsevol microorganisme que hi pogués haver crescut.

Ho vaig acompanyar amb una amanida:

  • Enciam
  • Raves tallats a rodanxes
  • Uns grans de magrana
  • Llavors torrades (sèsam, gira-sol i carbassa)

Amanir senzillament amb una mica de sal, oli i unes gotes de vinagre de poma

Per postres, segons us vingui de gust: fruita, fruita cuita o una infusió.

Bon profit!

Llegir 649 vegades

Cuina saludable amb la Cesca

Cuina saludable amb la Cesca té com a propòsit apropar la cuinar saludable a través de cursos i tallers de cuina teòrico-pràctics amb receptes que ajudin a millorar la salut i qualitat de vida.

Copyright © 2015 Cuina saludable amb la Cesca

Disseny de Really Web Design

Contacte

  676 708 719

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Política de galetes