Galetes de civada, coco i xocolata

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

 Estem en uns moments difícils, plens d'incertesa i als quals no estem preparats. Seran dies, setmanes o ves a saber quant de temps, però cal fer-ho per responsabilitat. Et deixo la recepta d'aquestes delicioses galetes que pots fer sol@ o en família. Et recomano que les facis petites per poder-les degustar uns quant dies, si no, volaran.   

#JOEMQUEDOACASA fent galetes de civada, coco i xocolata

Abans d'iniciar el confinament a casa, estava preparant un taller de galetes, per fer en companyia de tota la família. Tenia diverses receptes per provar i no m'acabava de decidir Bé, no és del tot així però per a persones amb aires de desorganització i una mica caòtiques com jo, no és fàcil. Però això si, tot dins un ordre

Abans d'iniciar el confinament a casa, estava preparant un taller de galetes, per fer en companyia de tota la família. Tenia diverses receptes per provar i no m'acabava de decidir: de xocolata? de taronja? de canyella? Mira per on, ja no tinc aquest dilema, com a mínim de manera immediata.

He decidit que, durant aquest temps, dedicaré una part del meu temps en provar i explorar noves receptes, així con millorar i trobar variacions de les ja conegudes.

Aquest cap de setmana vaig decidir que faria les galetes amb civada, coco i xocolata, per llepar-te els dits. Llengota2 Nyam

Recepta de galetes de civada, coco i xocolata

Són unes galetes fetes amb farina i civada, un cereal molt digestiu i nutritiu. Anima’t a fer-les i gaudeix-les amb el cafè de després de dinar o una infusió calentona a mitja tarda.

Els ingredients de la recepta estan mesurats amb una tassa, se suposa que de cafè amb llet (uns 200ml). Per afinar-ho una mica, vaig fer una aproximació amb grams que us posaré en parèntesi al costat dels ingredients originals. Jo en vaig fer la meitat i em van sortir unes 20 galetetes petites. Segons els que sigueu, podeu fer-la sencera, aguanten bé en un pot tancat hermètic.

Ingredients per 15 galetes grans o moooltes de petites:

  • 1 tassa de farina
  • 1 tassa de flocs de civada
  • 90g de mantega. En vaig posar menys, uns 60g
  • ½ tassa de sucre. Si poses xocolata, pots posar-ne menys i, si afegeixes canyella, encara menys.
  • ½ tassa de coco ratllat deshidratat
  • ½ tassa de xips de xocolata
  • 1 ou
  • 1 c. s. d’essència de vainilla (opcional) Jo no en vaig posar.
  • Elaboració:

    1. En primer lloc, escalfa el forn a 1500C a dalt i a baix.
    2. En un bol, bat la mantega i el sucre (o substitut) fins obtenir una consistència cremosa. Millor si la mantega està a temperatura ambient, una mica estovada. Pots substituir, tal com he dit abans, el sucre per dàtils o plàtan madur aixafat. Pots haver d’afegir o disminuir lleugerament la quantitat de farina i civada.
    3. Afegeix l’ou i continua batent. Encara que vaig fer la meitat de la massa, vaig afegir un ou sencer, això si, hi vaig posar el més petits que vaig trobar a l’ouera.
    4. Mesura la farina i afegeix a la barreja, tot tamisant-la, de mica en mica. Mentre, ves remenant per integrar-la a la massa. Pots fer-ho amb farina integral o barreja de refinada i integral, d’aquesta manera augmentes la quantitat de fibra a les galetes.
    5. Continua afegint l’essència de vainilla, el coco i els flocs de civada. Si no en tens, hauràs d’afegir més quantitat de farina en l’apartat anterior (en total, calcula unes dues tasses de farina).
    6. Per últim, integra els xips de xocolata amb una espàtula. Intenta repartir-los bé. En aquest moment ja has de tenir una massa suficientment espessa perquè sigui difícil de repartir-les.
    7. Un cop tens la massa, forma boletes petites i aixafa-les una mica amb les mans. Per què no se t’enganxin, tingues un bol amb aigua al costat i ves-les humitejant.
    8. Col·loca-les en una safata de forn folrada amb paper vegetal i enforna a mitja alçada durant 15-20 minuts. Hauràs d’estar pendent perquè es fan molt ràpid. Jo en vaig tenir prou amb 16-17 minuts.
    9. Al moment de retirar-les del forn ves amb compte a no cremar-te. Deixa-les refredar i guarda-les en un pot de tancament hermètic.

    Comentaris:

    • Pots substituir el sucre per dàtils menjoul i/o afegir panses, orellanes, nabius... picats o a trossos molt petits.
    • Afegeix-hi algun fruit sec torrat i picat, com les nous, avellanes o ametlles..., però a trossets petits
    • Elimina el coco o la xocolata i afegeix-hi espècies com la canyella, el cardamom, nou moscada o gingebre en pols (o fresc).

     Galetetes

     

    Estigues atent@ a l'Instagram Facebook on trobaràs més informació.

    Bon profit i gaudeix a la cuina!Content3

    Llegir 193 vegades

    Cuina saludable amb la Cesca

    Cuina saludable amb la Cesca té com a propòsit apropar la cuinar saludable a través de cursos i tallers de cuina teòrico-pràctics amb receptes que ajudin a millorar la salut i qualitat de vida.

    Copyright © 2015 Cuina saludable amb la Cesca

    Disseny de Ad Grafic

    Contacte

      676 708 719

    Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Política de galetes