Planifiquem la compra per prevenir el malbaratament alimentari a casa

Escrit per
Valorar aquest article
(8 vots)

Planificar correctament les compres i les quantitats a cuinar, Potser és un dels aspectes més complicats a l’hora de prevenir el malbaratament alimentari a casa.

La major part del menjar que llencem a les llars es deu a: menjar que llencem perquè se’ns ha fet malbé (per comprar en excés o que no necessitàvem) i menjar cuinat que sobra al plat o queda a la cassola (un mal càlcul de les quantitats a cuinar i/o servir).

Com podem evitar-ho?

  1. Pensar el menú setmanal per a tota la família, els aliments que necessitem (revisar els productes que ja tenim) i en quines quantitats.
  2. Fer la llista de la compra especificant la quantitat i separant els aliments que no necessiten fred, dels refrigerats i dels congelats. També hem de tenir en compte l’espai que disposem per emmagatzemar i els aliments que ja tenim.
  3. A l’hora de comprar ens hem de fixar en l’origen, l’ordre de la compra (primer els aliments que no necessiten fred, després els refrigerats i finalment els congelats).

També cal tenir en compte la data de consum preferent o de caducitat, les condicions de conservació i emmagatzematge i el temps de durada del producte un cop obert

A tenir en compte:

La data de caducitat és aquella a partir de la qual no s’assegura la innocuïtat de l’aliment i ens pot fer mal.
La data de consum preferent és aquella a partir de la qual l’aliment comença a perdre les seves característiques de gust, olor i textura òptimes, però no es fa malbé.

A l’hora de comprar, per evitar generar més residus, cal evitar els embolcalls:

EVITEMTRIEM
Bosses de plàstic El carro o el cabàs
Safates de porexpan Productes a granel
Embolcall innecessaris Embolcalls mínims
Envasos d’un sol ús Envasos reutilitzables
Consum innecessari de paper Paper reciclat

Un cop haguem fet la compra, cal arribar a casa en el menor temps possible per no trencar la cadena del fred.

Llegir 63851 vegades

Cuina saludable amb la Cesca

Cuina saludable amb la Cesca té com a propòsit apropar la cuinar saludable a través de cursos i tallers de cuina teòrico-pràctics amb receptes que ajudin a millorar la salut i qualitat de vida.

Copyright © 2015 Cuina saludable amb la Cesca

Disseny de Ad Grafic

Contacte

  676 708 719

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Política de galetes