Sóc la Cesca

M’expliquen que de petita era mala menjadora, però jo no ho recordo, més aviat recordo que preferia jugar i córrer. De totes maneres, ja hem movia entre fogons a casa l’àvia, era una excel·lent cuinera, d’aquelles que aconseguien que una simple patata i mongeta tendra bullides semblessin un plat exquisit.

Recordo que m’agradava ajudar (per no dir enredar) en qualsevol cosa: netejant bledes (pobres, sempre quedaven fetes unes pelleringues quan passaven per les meves mans, però que bones eren!!!), arrebossar croquetes, donar a la màquina per triturar la carn dels canelons, amanir la carn picada dels bistecs russos (ara en dirien hamburgueses), pelar els pèsols tendres (un a la boca i dos al plat)…

D’adolescent, quan ja no volia anar a passejar els diumenges amb els pares, em quedava a casa i experimentava fent postres, no sempre amb gaire èxit. A vegades, no hi havia qui s'ho mengés.

Per altra banda, sempre he sigut de ciències, amb una ment estructurada i una mica quadriculada, meticulosa i perfeccionista. Però també inquieta i amb fam per aprendre com funciona el nostre cos i ment.

Tot això em va portar a estudiar la carrera de Farmàcia, i tot el que podia sobre alimentació. En quan podia, explicava tot el que aprenia a qui em volgués escoltar.

Vaig formar una família i continuava aplicant tot el que aprenia sobre alimentació i salud.... I què te a veure tot això? Doncs que quan cuinava no estava a l'alçada ni de l'àvia ni de la mare.

Un dia, les meves dues filles se'm van apropar agafadetes de la mà i la gran, d'uns 7 anys, em va dir:

- "T'estimem molt, però deixa de probar plats, si us plau!"

Amb una cara a pena!!!! Si fins i tot a mi no m'agradaven els plats que feia!!!!

No és que fossin dolents però eren sosos, sense ànima, poc gustosos. Però és que a sobre hi dedicava bastant temps de la meva vida a comprar i cuinar. 

Personal3

 

Vaig decidir que s'havia acabat inventar i improvisar, que em calia organitzar-me. I així ho vaig fer, però els meus plats eren correctes, bons i prou. No va ser fins al cap d'uns anys, que per raons que no venen al cas vaig deixar la feina fixa que havia tingut en els darrers 10 anys, i vaig entrar en una crisi personal.

Gràcies a una amiga que em va oferir fer un taller de cuina d'aprofitament perquè a ella li era impossible que no va començar la meva reconciliació amb la cuina.

A partir d'aquell moment l'he començat a gaudir com mai i, encara que sembli mentida, he trobat un sentit al que faig, el meu granet de sorra perquè el món sigui una mica millor:

Millorar l'alimentació i benestar de les persones a través de la sostenibilitat a la cuina.

Cuina saludable amb la Cesca

Cuina saludable amb la Cesca té com a propòsit apropar la cuinar saludable a través de cursos i tallers de cuina teòrico-pràctics amb receptes que ajudin a millorar la salut i qualitat de vida.

Copyright © 2015 Cuina saludable amb la Cesca

Disseny de Ad Grafic

Contacte

  676 708 719

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Política de galetes