Assessorament a restaurants

Assessorament a restaurants, bars i establiments minoristes d’alimentació

Dins la meva filosofia d’alimentació saludable, l’abordament de la Seguretat Alimentària la desenvolupo englobant dos conceptes com la innocuïtat i la qualitat dels aliments. Els aliments, han de ser segurs, però també han de ser de qualitat per poder aportar els nutrients adequats i necessaris.

La meva trajectòria amb la Seguretat Alimentària és llarga i paral·lela al seu desenvolupament des del 2000. Informant-me, llegint, assistint a formacions, canviant impressions amb els inspectors de salut pública … i finalment decidint cursar el Màster Oficial en Seguretat Alimentària. Però, com que el risc zero no existeix, al final, es tracta de formació, prevenció i lògica.
Dins la seguretat alimentària també trobem la gestió d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries: com prevenir la presència d’alguns al·lèrgens, com gestionar-los, com transmetre la informació, que fer en cas d’una emergència, etc.

I, fins hi tot, amb una definició àmplia, també hi podem incloure el malbaratament alimentari, la gestió higiènica del menjar sobrant, que entenem per alimentació saludable, la sostenibilitat, etc.

Durant el trajecte vaig aprendre que per gestionar els perills i el seu risc és fonamental la prevenció i per a una bona prevenció cal una bona formació continuada, ajustada a les necessitats i que els treballadors s’hi sentin implicats i representats.

Què faig

 • Curosos formatius en innocuïtat alimentària
 • Cursos sobre la qualitat dels aliments
 • Cursos sobre la gestió d’al·lèrgies i intoleràncies
 • Cursos per evitar el malbaratament alimentari
 • Assessorament en l’aplicació de registres de control i seguiment
 • Tallers d’alimentació saludable per als clients

assessorament alimentari per restaurants

Com ho faig

Un dels principals avantatges és la flexibilitat i adaptació a les necessitats de l’empresa i a l’activitat desenvolupada mitjançant cursos formatius puntuals, periòdics i assessorament.

Cursos formatius puntuals

Són cursos que es realitzen de manera puntual i durada variable segons si és un curs general o específic.
Per exemple, es pot demanar un curs concret que es dóna un cop l’any, encara que es repeteixi per a diferent tipus de personal, però sempre és el mateix.

Cursos formatius periòdics

Són cursos que es donen amb una periodicitat concretada i que desenvolupen diferents temes formatius que es programen per a formació contínua dels treballadors.

Assessorament

  Quan, a part de les necessitats de formació, es fa un seguiment per valorar si hi ha hagut canvis: valoració dels registres, dels controls, desinfecció de vegetals, registres de neteja i desinfecció, etc.

   Cursos i tallers que s'imparteixen

   • Saben quins són els perills generals en una cuina i en la teva en particular? Prenem les mesures oportunes?
   • Sabem quins perills poden venir dels proveïdors i què s’ha de controlar a la recepció?
   • Sabem com s’han d’emmagatzemar els diferents productes i quines mesures hem de prendre (llocs, envasos, temperatures, etiquetes…)?
   • Quins riscos hi ha en les preparacions prèvies (descongelat, desinfecció, tallat, elaboració prèvia…)?
   • Quines mesures cal controlar en els processos de cocció? I després, abans del servei?
   • Què cal evitar durant el servei, males pràctiques.
   • La higiene és tan important com una bona manipulació. Coneixem la diferència entre neteja i desinfecció? Quins productes hem d’utilitzar, quan i en quina freqüència?
   • Bones pràctiques de manipulació alimentària.
   • Per què és important consumir aliments de temporada i proximitat? (temporada tardor-hivern i primavera-estiu). I els ecològics?
   • Aliments saludables, elaboracions i quantitats?
   • Com evitar el malbaratament alimentari
   • Cuina de reaprofitament. Evitem llençar menjar.

assessorament alimentari restaurants congelats

Per a qui

Va dirigit a petites i mitjanes empreses de restauració, bars, establiments minoristes d’alimentació, etc.

Cuina saludable amb la Cesca

Cuina saludable amb la Cesca té com a propòsit apropar la cuinar saludable a través de cursos i tallers de cuina teòrico-pràctics amb receptes que ajudin a millorar la salut i qualitat de vida.

Copyright © 2015 Cuina saludable amb la Cesca

Disseny de Ad Grafic

Contacte

  676 708 719

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Política de galetes