Saltear al contenido principal

TALLERS D’HIVERN

TALLERS D’HIVERN

És l’època de fred (canvi climàtic a part), la natura està adormida, sense fulles, hivernant, esperant èpoques millors.
La nostra energia també hiverna, la d’alguns més que d’altres. És el moment dels potatges, estofats, guisats i totes aquelles elaboracions energètiques per al fred.
Plats amb coccions llargues: estofats, bullits, guisats, saltejats llargs, fregits, rostits…
Rics en llegums: llenties, cigrons mongetes, pèsols secs, faves seques, soja, azukis… amb infinitat de possibilitats.

Sense oblidar els vegetals de temporada, de fulla gruixuda: bledes, espinacs, col d’olla, col de paperina, bròquil, bròculi, romanesco, coliflor blanca, groga i morada…
Condimentades amb herbes aromàtiques seques i espècies que ens escalfen: farigola, romaní, sajolida, all, pebre, pebre vermell dolç o picant, gingebre, diferents curris, clau d’olor…

Hi ha poca varietat de fruites: pomes, peres, taronges, mandarines i poca fruita més (la majoria collida a la tardor i guardada en cambres frigorífiques).

És l’època de fred (canvi climàtic a part), la natura està adormida, sense fulles, hivernant, esperant èpoques millors.
La nostra energia també hiverna, la d’alguns més que d’altres. És el moment dels potatges, estofats, guisats i totes aquelles elaboracions energètiques per al fred.
Plats amb coccions llargues: estofats, bullits, guisats, saltejats llargs, fregits, rostits…
Rics en llegums: llenties, cigrons mongetes, pèsols secs, faves seques, soja, azukis… amb infinitat de possibilitats.

Sense oblidar els vegetals de temporada, de fulla gruixuda: bledes, espinacs, col d’olla, col de paperina, bròquil, bròculi, romanesco, coliflor blanca, groga i morada…
Condimentades amb herbes aromàtiques seques i espècies que ens escalfen: farigola, romaní, sajolida, all, pebre, pebre vermell dolç o picant, gingebre, diferents curris, clau d’olor…

Hi ha poca varietat de fruites: pomes, peres, taronges, mandarines i poca fruita més (la majoria collida a la tardor i guardada en cambres frigorífiques).

Volver arriba