Saltear al contenido principal

TALLERS D’HIVERN

TALLERS D’HIVERN

És l’època de fred (canvi climàtic a part), la natura està adormida, sense fulles, hivernant, esperant èpoques millors.

La nostra energia també hiverna, la d’alguns més que d’altres, és el moment dels potatges, estofats, guisats i totes aquelles elaboracions energètiques per al fred.

Els llegums ens aporten infinitat de possibilitats: llenties, cigrons mongetes, pèsols secs, faves seques, soja, azukis… I d’elaboracions: estofats, saltejats, en cremes i sopes, purés, patés, etc.

Hem de continuar consumint vegetals de temporada, però segurament no ens vindran tant de gust (o gens) les amanides fredes i crues. Els vegetals acostumen a ser de fulla gruixuda i de la família de les cols: col d’olla, col de paperina, bròquil, bròculi, romanesco, coliflor blanca, groga i morada…

Hi ha molt poca varietat de fruita, i la majoria ha estat collida a la tardor i guardada en cambres frigorífiques.

És l’època de fred (canvi climàtic a part), la natura està adormida, sense fulles, hivernant, esperant èpoques millors.

La nostra energia també hiverna, la d’alguns més que d’altres, és el moment dels potatges, estofats, guisats i totes aquelles elaboracions energètiques per al fred.

Els llegums ens aporten infinitat de possibilitats: llenties, cigrons mongetes, pèsols secs, faves seques, soja, azukis… I d’elaboracions: estofats, saltejats, en cremes i sopes, purés, patés, etc.

Hem de continuar consumint vegetals de temporada, però segurament no ens vindran tant de gust (o gens) les amanides fredes i crues. Els vegetals acostumen a ser de fulla gruixuda i de la família de les cols: col d’olla, col de paperina, bròquil, bròculi, romanesco, coliflor blanca, groga i morada…

Hi ha molt poca varietat de fruita, i la majoria ha estat collida a la tardor i guardada en cambres frigorífiques.

Volver arriba