Saltear al contenido principal
+34 676 708 719 info@cuinasaludable.cat
Planifiquem la compra per prevenir el malbaratament alimentari

Planifiquem la compra per prevenir el malbaratament alimentari a casa

Planificar correctament les compres i les quantitats a cuinar, potser és un dels aspectes més complicats a l’hora de prevenir el malbaratament alimentari a casa.

La major part del menjar que llencem a les llars es deu a: menjar que llencem perquè se’ns ha fet malbé (per comprar en excés o que no necessitàvem) i menjar cuinat que sobra al plat o queda a la cassola (un mal càlcul de les quantitats a cuinar i/o servir).

 

Com podem evitar-ho?

  1. Pensar el menú setmanal per a tota la família, els aliments que necessitem (revisar els productes que ja tenim) i en quines quantitats.
  2. Fer la llista de la compra especificant la quantitat i separant els aliments que no necessiten fred, dels refrigerats i dels congelats. També hem de tenir en compte l’espai que disposem per emmagatzemar i els aliments que ja tenim.
  3. A l’hora de comprar ens hem de fixar en l’origen, l’ordre de la compra (primer els aliments que no necessiten fred, després els refrigerats i finalment els congelats).

També cal tenir en compte la data de consum preferent o de caducitat, les condicions de conservació i emmagatzematge i el temps de durada del producte un cop obert.

A tenir en compte:

La data de caducitat és aquella a partir de la qual no s’assegura la innocuïtat de l’aliment i ens pot fer mal.

La data de consum preferent és aquella a partir de la qual l’aliment comença a perdre les seves característiques de gust, olor i textura òptimes, però no es fa malbé.

Per no generar residus, comença evitant els embolcalls.

Un cop haguem fet la compra, cal arribar a casa en el menor temps possible per no trencar la cadena del fred.

Volver arriba