Aquest any, igual que l'anterior, la celebració d'aquestes festes en família (de fora la bombolla)…

Sucs hidratants i refrescants
L’aigua és font de vida i essencial per a la hidratació del nostre cos.
L’aigua és un dels components principals a la composició del nostre cos: és present a totes les cèl·lules, teixits i òrgans, a més és fonamental a la majoria dels processos corporals. El cervell conté un 90% d’aigua, la sang un 83%, els músculs un 75% i, fins i tot els ossos tenen un 22% d’aigua. Per això, és important hidratar-nos bé, sobretot a l’estiu, ja que necessitem més aigua per les altes temperatures que ens fan suar. Les persones que són més sensibles a la deshidratació són els infants (lactants i petits) i la gent gran, juntament amb les embarassades, les dones lactants i els esportistes.
Recomanacions per a una bona hidratació
- Beure aigua regularment, encara que no es tingui set, sobretot si pertanyem a algun dels col·lectius de risc o suem molt.
- Menjar aliments amb alt contingut en aigua, com la fruita i els vegetals.
- Beure altres begudes, que no siguin refrescos ensucrats. Per exemple, begudes vegetals, infusions, sucs de fruites i vegetals naturals, etc.
- Evitar l’alcohol, la sal i la cafeïna perquè ens deshidraten, encara que no ho sembli. A més, poden perjudicar la salut si es prenen en excés.
- Evitar prendre begudes molt fredes, quasi gelades, ja que ens refresquen en un primer moment, però al cap de poc augmenten la sensació de calor fent-nos suar més i, per tant, augmentant la deshidratació. És millor prendre les begudes fresques, no gelades.
I si no ens hidratem bé?
- No oxigenem correctament els nostres òrgans.
- Patim una sensació de cansament, de perdre la força i la resistència muscular.
- Sensació de no tenir gana.
- No funciona correctament el nostre organisme.
- Malestar corporal general.
Problemes de concentració - Somnolència
- Risc de caigudes
- Propensos a patir problemes renals i infeccions del tracte urinari.
- Una deshidratació insuficient pot desembocar amb un cop de calor i afectar algues funcions vitals. En casos severs podríem acabar perdent el coneixement i fins i tot arribar a morir.
Mantenir un nivell d’hidratació adequat és imprescindible per a la supervivència, la salut, el rendiment físic i mental.
Quines són les propietas de les fruites i verdures de temporada?

Quines són les fruites i verdures de temporada?

RECEPTES DE SUCS
Es poden fer en un extractor de sucs o en una batedora. Si ho fas en una batedora, cal afegir 1-2 tasses d’aigua a l’hora de batre i quan estigui, colar-ho amb un colador fi o un drap de cotó (així eliminem la polpa).
Préssec i pera
- Pelar i tallar a trossos la carn de 4 préssecs i 2 peres. Triturar.
- Guardar en un recipient de vidre on es pot afegir ½ got d’aigua, si queda massa espès, i unes gotes de llimona perquè no s’enfosqueixi.
- Tapar i posar a la nevera a refrescar.
Síndria amb menta i llimona (per 1 persona)
- Triturar ¼ de síndria, ½ llimona pelades i tallades i unes fulles de menta (4-5) rentades i eixugades.
- La polpa restant no cal llençar-la, la podem afegir en unes postres, un pastís, un iogurt, uns cereals, a l’hora de fer una melmelada, etc.
Aquest suc té un efecte refrescant i ajuda a millorar la circulació sanguínia.
Préssec i meló
- Triturar 2 préssecs i ½ meló pelats i tallats a trossets amb 50ml de llet d’ametlla o avellana natural (sense sucres) i una mica de sucre de canya integral o estèvia (la estèvia, tot i els seus beneficis, té un gust especial si no n’estem acostumats).
- Es pot prendre tal qual o es pot afegir un parell de glaçons per donar un toc refrescant.
Bon profit i bona hidratació!